Achtergrond informatie

Onstaan Laseracupunctuur

 

Laseracupunctuur is in 2000 uitgevonden door Prof, dr D.Schikora van de Universiteit van Paderborn, Duitsland.
Sindsdien zijn steeds meer verbeteringen aangebracht en is het therapeutisch spectrum uitgebreid.
Het apparaat de Laserneedle is in 2004 bekroond met de internationale onderzoeksprijs van de Amerikaanse Academie van Geneeskundige Acupunctuur [AAMA] en de Geneeskundige Acupunctuur Onderzoeksstichting van de USA [MARF].
Prof.Dr. Detlef Schikora
Dr. Schikora is de uitvinder en ontwikkelaar van de Lasernaald. Hij is als wetenschapper verbonden aan de Paderborn Universiteit sinds 2001. In 2004 ontving hij de 1ste International Research Award van de American Association of Medical Acupunture samen met Prof. G. Litcher en medewerkers van Universiteit van Graz.
Prof. Schikora is docent en hoofd afdeling Biophysical recearch groep van de Paderborn Universiteit en bestuurslid van de German-Chinees Rechaers Foundation for TCM.
Hij heeft meer dan 180 publicaties op het gebied van physica, biophysica en geneeskunde op zijn naam.
De meest recente ontwikkeling is de nieuwe MEDLOXX LED lasernaald met een zeer breed therapeutisch spectrum bij a.o neurologische ziektes/Neurodegeneraties.
  • Depressie
  • Migraine / spannings hoofdpijn / Cluster hoofdpijn etc

 


 

Acupunctuur en pijnbehandeling

 

Naalden zijn belangrijk voor elke vorm van acupunctuur. De recent ontwikkelde lasernaalden laten een verbeterde doeltreffendheid zien. De intensiteit van stimulatie door deze lasernaalden is gelijk aan die van metalen naalden. De cerebrale en randeffecten van laseracupunctuur zijn wetenschappelijk onderzocht en gepubliceerd in meer dan 50 uitgaven.
Acupunctuurbehandeling met lasernaalden zijn volstrekt pijnloos, hebben geen bijwerking en zijn erg populair zowel bij kinderen als volwassen.
De lasernaalden kunnen therapeutische resultaten behalen die hoger zijn dan bij de klassieke naaldacupunctuur. Elke willekeurige puntcombinatie van 10 acupunten kan tegelijkertijd gestimuleerd worden. De criteria voor selectie van de punten zijn conform de Chinese geneeskunde en zijn gelijk aan de klassieke acupunctuur. Alle bekende therapeutische frequenties zijn aanwezig in de apparatuur.
Een bijzondere nieuwe aanpak in pijnbehandeling is de Transcutane Optische zenuwstimulatie (TONS). De lasernaalden worden op het pijnlijke gebied aangebracht en worden geactiveerd in een lage frequentie mode ( 2hz-100hz).
Behalve de pijnstillende werking van de welbekende TENS ( elektrische zenuwstimulatie), bewerkstelligt de laserstraling een verhoging van de cel-energie in het doelgebied door toegenomen ATP synthese, toegenomen zuurstof stofwisseling en bloedsomloop in de haarvaten.
Uitstekende resultaten bij: lage rugpijn, gewrichtspijn en allergische en neurologische ziektes.

Orthopedische aandoeningen

 

Bij orthopedische aandoeningen zijn naast pijnbestrijding, de regenererende werking van de laseracupunctuur in bot en kraakbeenweefsel van groot belang.
Osteonecrotisch botgebieden worden grotendeels geregenereerd door directe laseracupunctuur bestraling. De bestraling verbetert de stofwisseling van osteoblastische cellen zonder dat de celactiviteit van de osteoclasten beïnvloed wordt.
Hierdoor wordt de bot productie/reductie balans verplaats naar de bot weefsel producerende kant en een verhoogde mineralisatie wordt teweeg gebracht. Kraakbeenweefsel wordt gestabiliseerd (fibrinogeen en collageen).

Wetenschappelijke en klinische studies

 

De volgende resultaten zijn gevalideerd tijdens wetenschappelijke en klinische studies.
Afhankelijk van de straling, golflengte en het doelgebied, activeren de naalden specifieke cellulaire uitwerkingen met de volgende resultaten:
  • Regeneratie van bot- en kraakbeenweefsel.
  • Antibiotische uitwerking.
  • Immunologische werkingen in de huidcellen en in het bloed.
  • Afname van ontstekingsprocessen en oedeem.
  • Stimulatie van celactiviteit (fibroblasten) t.b.v. wondgenezing.
  • Verbetering van de bloedsomloop in de haarvaten en in het lymfatisch systeem.
  • Verbetering van diverse bloedparameters waaronder stofwisseling van zuurstof en
  • Hoge effectiviteit in pijnstilling bij pijnbehandelingen door acupunctuur en trigger – Point stimulatie.

 

MEDLOUXX-ACM

Therapie voor Chronisch TINNITUS

Protocol:
1.     Opsporen van de peroonlijke Tinnitus frequentie met behulp van de Medlouxx-Sinusgenerator
2.     Selectie van de gevonden audio masker met de geluidsgenerator . [bv 2500 hz]
3.    Headset plaatsen met laser op betreffende oor. Laser en geselecteerde muziek zonder de  gevonden frequentie activeren.Infrarood laser behandeling van de Cochlea starten.
Medlouxx led laser op het mastoid plaatsen [ achter het oor ] gedurende 10 minuten.
4.   Herhalen behandeling 2x per week 6-8 weken.
5.   Patiënt krijgt een kopie van de audio masker, zodat hij/zij dagelijks thuis naar de muziek kan luisteren.
6.   In de acute fase is het belangrijkste te behandelen met de Infrarood laser van de cochlea { het slakkenhuis]
In de meer chronische fase van de Tinnitus is het belangrijkste de akoestische neuromodulatie dmv. het gefiltreerde  akoestisch masker te gebruiken.
De tinnitus toon kan dan tot 50% gereduceerd worden. HELAAS KAN IETS WAT KAPOT IS NIET HERSTELT WORDEN.
 De kosten zijn 60 euro per behandeling inclusief Btw en worden geheel of gedeeltelijk door uw verzekering vergoed, afhankelijk van uw AANVULLENDE verzekering.

Duur behandeling 1 uur.

Volgens de huidige medische kennis betreffende subjectieve tinnitus, wordt deze veroorzaakt door een dysfunctionele, synchrome activiteit van groepen neuronen in de auditorische cortex.
Het uitlokken van tinnitus is een compensatie in het oorsysteem door schade aan haarcellen in de cochlea.(slakkenhuis)
Het doel van de bestaande therapie is een corticale reorganisatie te verkrijgen van deze dysfunctionele groepen door externe akoestische stimulatie.
Afspraak maken ? Klik hier.